برنامه‌ریزی برای مدیریت مصرف آب کشاورزی مازندران در سال زراعی و آبی جدید آغاز شد. گیله خزر به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برق‌آبی شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: مجموع آب مصرفی استان برای کشاورزی در فصل زراعی پشت‌سر گذاشته شده ۲ میلیارد و ۴۰۷ میلیون متر مکعب بود. […]

برنامه‌ریزی برای مدیریت مصرف آب کشاورزی مازندران در سال زراعی و آبی جدید آغاز شد.

گیله خزر به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برق‌آبی شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: مجموع آب مصرفی استان برای کشاورزی در فصل زراعی پشت‌سر گذاشته شده ۲ میلیارد و ۴۰۷ میلیون متر مکعب بود.

جواد طوسی افزود: ۲۸۹ میلیون متر مکعب از سد‌های استان در ۶ ماه نخست امسال برای مصرف کشاورزی و آشامیدنی رهاسازی شد که ۲۵۳ میلیون متر مکعب مربوط به کشاورزی و ۳۶ میلیون متر مکعب برای آب آشامیدنی بود.

او گفت: در این مدت ۳۰۰ میلیون متر مکعب آب از آب‌بندان‌های استان و ۹۳۰ میلیون متر مکعب نیز از حدود ۹۰ هزار حلقه چاه برای مصرف کشاورزی توزیع شد.

طوسی ادامه داد: رودخانه‌های استان نیز طی این مدت ۶ ماهه ۹۴۰ میلیون متر مکعب آبدهی کشاورزی داشتند.

مدیربهره‌برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برق‌آبی شرکت آب منطقه‌ای مازندران با بیان اینکه وضعیت منابع آبی استان در ابتدای سال آبی جاری و برای فصل زراعی آینده شرایط مساعدی ندارد، گفت:در فصل زراعی پشت‌سر گذاشته شده با وجود کاهش بارندگی‌ها و آورد رودخانه‌ها خوشبختانه مدیریت مناسبی برای توزیع و تأمین آب کشاورزی مازندران انجام شد و توانستیم از بحران عبور کنیم.

او تاکید کرد: در حال حاضر ذخایر آبی استان وضعیت نگران‌کننده‌ای را نشان می‌دهد و به همین دلیل باید برای مدیریت مصرف آب در فصل زراعی آتی برنامه‌ریزی مناسبی داشته باشیم.

مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برق‌آبی شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: برای نمونه در دشت هراز نیاز آبی ما دست‌کم ۳۰ متر مکعب بر ثانیه است که امسال به کمتر از ۲۰ متر مکعب رسید. اما با تلاش همکاران و نوبت‌بندی مناسب توانستیم آب کافی را به زمین‌های کشاورزی محدوده شمالی دشت هراز برسانیم.

طوسی افزود: ذخیر فعلی مخازن سد‌های استان در حال حاضر مجموعا ۹۸ میلیون متر مکعب است. در حالی که پارسال در چنین زمانی این رقم ۱۴۱ میلیون متر مکعب بود. برآورد‌ها نشان می‌دهد که اکنون نسبت به زمان مشابه سال قبل منابع آب سطحی استان مجموعا ۱۶۹ میلیون متر مکعب کمتر شده است.

او گفت:در حال حاضر ۴۱ میلیون متر مکعب ذخیره پشت سدها، ۸۲ میلیون متر مکعب آورد رودخانه‌ها و ۴۶ میلیون متر مکعب ذخیره آب‌بندان‌های استان نسبت به مدت مشابه سال قبل کمتر شده است. این آمار‌ها با توجه به پیش‌بینی‌ها از کاهش بارندگی در ماه‌های پیش رو، ما را برای تأمین آب کشاورزی در سال آتی نگران می‌کند.

مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برق‌آبی شرکت آب منطقه‌ای مازندران خواستار توجه ویژه کشاورزان و جهاد کشاورزی استان به در نظر گرفتن برخی نکات مهم در کاهش مصرف آب کشاورزی شد.

او گفت: شرکت آب‌منطقه‌ای مازندران مانند سال‌های گذشته در حال انجام اقداماتی برای مدیریت و کاهش مصرف آب است. اما انتظار داریم که به مسائلی مانند جلوگیری از توزیع بذر ارقام پرمصرف، توجه به کشت ارقام محلی، کشت نشدن شالی پس از گندم و جو، رعایت زمان‌بندی کشت و سایر موارد اثرگذار در کاهش مصرف آب توجه ویژه‌ای شود.

  • نویسنده : گیله خزر (گیل خزر)
  • منبع خبر : صداوسیمای مرکز مازندران