کنفرانس زیست بوم نوآوری کشور با حضور پژوهشگرانی از سراسر کشور برای توسعه نوآوری‌ها و حمایت از نوآوران امروز در رشت برگزار شد. گیله خزر به نقل از صداوسیما :  ؛ رئیس پارک علم و فناوری گیلان در این کنفرانس ملی با بیان اینکه دومین کنفرانس ملی “توسعه زیست بوم نوآوری، اجزا و فرآیندها” با […]

کنفرانس زیست بوم نوآوری کشور با حضور پژوهشگرانی از سراسر کشور برای توسعه نوآوری‌ها و حمایت از نوآوران امروز در رشت برگزار شد.

گیله خزر به نقل از صداوسیما :  ؛ رئیس پارک علم و فناوری گیلان در این کنفرانس ملی با بیان اینکه دومین کنفرانس ملی “توسعه زیست بوم نوآوری، اجزا و فرآیندها” با هدف قراردادن دانشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری، سازمان‌های نوآوری، شتاب دهنده‌ها و کارخانه‌های نوآوری صنایع در کنار یکدیگر گشایش یافته است گفت: بیش از ۴۰ مقاله در این کنفرانس پذیرش شد که از این تعداد ۲۷ مقاله در قالب سخنرانی طی ۲ روز ارائه خواهد شد.

علی باستی تعداد واحد‌های فناور گیلان در سال ۱۴۰۱ را ۳۶۹ شرکت عنوان کرد و افزود: ۲ هزار و ۲۱ نفر از افراد متخصص و شاغل در واحد‌های فناور استان فعالیت دارند.
وی با تشریح فعالیت‌های پارک علم و فناوری گیلان در سطح ملی و بین‌المللی گفت: تقویت انجمن علمی پارک‌های علم و فناوری و سازمان‌های نوآوری از جمله اقدامات در سطح ملی است.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هم با اشاره به رتبه ۵۳ ایران در شاخص نوآوری سال ۲۰۲۲، عنوان کرد: براساس این شاخص ایران در آسیای مرکزی و جنوبی بعد از هند در جایگاه دوم قرار دارد و ضروری است در تبدیل علم و ایده به فناوری و تبدیل فناوری به نوآوری بیشستر تلاش کنیم.
علی خیرالدین برگزاری کنفرانس سالانه مذکور را زمینه‌ای برای هم افزایی و همدلی بین واحد‌های فناور و شرکت‌های دانش بنیان دانست و افزود: در هفته پژوهش و فناوری امسال هم به دنبال معرفی فناوران برتر و دانشجویان فناور و پارک‌های علم و فناوری برتر هستیم.
وی با تاکید بر لزوم تقویت سهم فناوری در اقتصاد دانش بنیان، گفت: به دنبال اجرای طرح «۵۰ پارک؛ ۵۰ برنامه» در سال جاری هستیم و تا بتوانیم زنجیره تبدیل فناوری به نوآوری را تکمیل کنیم.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، حدود ۸۰ درصد فناوری‌های نوین را در بازار ناکام دانست و خاطرنشان کرد: برای موفقیت در استارت آپ‌ها باید شناخت کافی از زیست بوم نوآوری داشته باشیم.
علی خیرالدین زیست بوم علم، فناوری و نوآوری کشور را پیشران اقتصاد دانش بنیان دانست و گفت: در حال حاضر ۵۱ پارک علم و فناوری و ۲۲ پردیس فناوری و نوآوری و ۲۶۰ مرکز رشد و واحد فناور و ۱۱ هزار و ۴۱۴ واحد فناوری و ۲۰۳۵ شرکت دانش بنیان مستقر در پارک‌ها و مراکز رشد و پنج پارک دستگاهی و دو پارک خصوصی و ۱۲ پارک دانشگاهی داریم.
وی از تدوین و تصویب آیین نامه حمایت از شعار «تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین» در حوزه وزارت علوم خبر داد و گفت: ۱۰ درصد از اعتبارات تملک دارایی استان‌ها برای طرح‌ها و پروژه‌های دانش بنیان و فناور هزینه می‌شود.

  • نویسنده : گیله خزر (گیل خزر)